Las Vegas Melihat (Hampir) Lyft Tanpa Pemandu Kini Langsung
toto

Las Vegas Melihat (Hampir) Lyft Tanpa Pemandu Kini Langsung

Lyft Tanpa Pemandu tersedia sekarang di Las Vegas, tetapi dengan tangkapan yang besar. Setiap kenderaan tiba dengan bukan seorang tetapi dua pemandu pragmatic demo sandaran berdiri untuk mengawal kereta sekiranya berlaku sebarang masalah.

kereta tanpa pemandu Lyft memandu sendiri IONIQ 5 AV Motional Hyundai
IONIQ 5 AV, sebuah kereta pandu sendiri semua elektrik yang direka oleh Hyundai dan Motional, kini boleh disambut oleh semua pengguna Lyft di Las Vegas. Tidak ditunjukkan ialah dua pemacu sandaran yang disertakan bersamanya. (Imej: prnewswire.com)
Perkhidmatan itu diumumkan pagi ini oleh Lyft dan rakan kongsinya, pengeluar kereta tanpa pemandu Motional, dalam kenyataan akhbar yang mengabaikan dua orang tambahan bersama-sama setiap perjalanan. (Perincian itu hanya ditemui oleh laporan New York Times yang berikutnya .)

Teknologi yang diperlukan untuk pemanduan autonomi adalah sangat rumit,” jelas Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif Motional Karl Iagnemma kepada Times. “Penyelesaian akan ditemui secara berperingkat.”

Namun, sebagai pengalaman baharu, projek perintis tambahan ini mungkin akan menjadi popular. Penumpang Vegas Lyft yang memilih “robotaxi tanpa pemandu” melalui aplikasi Lyft AV baharu boleh menaiki IONIQ 5 AV, sebuah kereta pandu sendiri elektrik yang direka oleh Hyundai dan Motional. Bahagian pengalaman di bawah kawalan penumpang adalah terhad kepada membuka kunci pintu dan menghubungi ejen jauh (mungkin sekiranya kedua-dua pemandu sandaran tidak cukup membantu).

Lyft dan Motional menjanjikan “perkhidmatan tanpa pemandu sepenuhnya” menjelang 2023, selain meluaskan program ke “berbilang bandar AS.” (Itu mengandaikan bahawa pemandu sandaran tidak mempunyai banyak perkara yang perlu dilakukan semasa projek perintis.)

Adakah Perkhidmatan Menunggang Tanpa Pemandu Sepenuhnya Di Mana-mana?
Awal tahun ini, tiga syarikat lain melancarkan perkhidmatan kereta tanpa SGP Live Draw pemandu (baca: tanpa pemandu sandaran) sepenuhnya di Miami, San Francisco, dan Austin, Texas, menurut Times . Walau bagaimanapun, ini tidak tersedia untuk semua orang awam, hanya kepada kumpulan yang diprapilih yang merangkumi ramai rakan dan ahli keluarga pekerja syarikat.

Hanya satu perkhidmatan awam sepenuhnya pada masa ini beroperasi tanpa pemandu sandaran, kata Times . Waymo, yang dimiliki oleh syarikat induk Google, beroperasi di pinggir bandar Phoenix. Tetapi, tidak seperti di Las Vegas, pejalan kaki adalah sedikit dan jalan raya di sana semuanya luas.

Vegas Lyfts Tanpa Pemandu di Down-Low
Lyft dan Motional telah mengendalikan tunggangan serupa di Las Vegas sejak 2018. Tetapi ini adalah kali pertama perkhidmatan ini tersedia kepada semua pengguna Lyft Las Vegas.

“Pelancaran hari ini menyediakan akses penunggang kepada teknologi autonomi keluaran toto macau Motional dengan cara yang akan terasa lancar, biasa dan diperibadikan, semuanya pada rangkaian yang mereka sudah percayai,” kata Ketua Pegawai Eksekutif dan pengasas bersama Lyft Logan Green dalam kenyataan akhbar.